Fredag d. 19. juni

I dag mødte et hold op på fire gruppemedlemmer inde på DTU i Ballerup for at laserskære pladerne, der skal bukkes og udgøre skallen til de to produkter. To gruppemedlemmer mødtes på Campus i Lyngby. I Lyngby fik vi fikset et ny strømforsyningsstik til dispenseren. Vi tilføjede selv den nye fatning, så den matchede vores hunstik. Vi opdagede desuden en lille fejl omkring programmering, da vi testede elektronikken. Det var muligt at gå ind i ”Set Alarm” og indstille alarmen så den macthede klokken lige nu, og herfra trykke tilbage og så stadig få alarmen til at ringe. I stedet rettede vi koden til, at når brugeren nu går tilbage til menuen, vil alarmen ikke blive slået – kun hvis denne accepteres ved ok-knappen. Da dette var rettet eksperimenterede vi en smule med for hver genindspilning at øge melodien med en oktav for at forsøge at skabe noget liv i vækkeuret – det viste sig dog at melodierne hurtigt blev nærmest psykedeliske at lytte til og selvom det lød komisk at høre ”I østen stiger solen op” med psykedelisk toner, er det ikke noget vi ønsker at implementere i det endelige vækkeur. Derfor droppedes dette. Måske video… Endvidere fik gruppen i Lyngby 3D-printet den ene lydforstærker, holder til breadboard i vækkeuret, knapper til LCD display samt skjold til LCD display. Desværre var der en del problemer med at 3D-printerne enten printede en flot form for garnnøgle, eller at printet warpede alt for meget til at være brugbart. Derfor blev bl.a. skjold til LCD display sat over flere gange. Det lykkedes til sidst med skjoldet, men det viste sig dog ikke at passe, hvorfor det skal printes om. Vi får derfor først set på mandag om det nye print forhåbentligt kan bruges. Imens 3D-printene kørte begyndte vi at kigge på rapporten, der skal afleveres på onsdag i næste uge. Vi skabte et dokument i Google drev så alle kan se den nyeste opdatering og derfor at folk ikke kommer til at skrive om de samme emner. Vi havde allerede omkring programmering udformet flow charts som hjælp til os selv, når vi programmerede koden. Derfor kunne disse puttes ind i rapporten, samt at vi kunne supplere med forklarende tekst. Desuden fik vi opstillet de forskellige krav og specifikationer, vi i løbet af de to uger, har kunnet opstille til de to produkter. Vi gjorde det på punktform sammen i en gruppe for at være enige om baggrunden for disse valg. Desuden kunne vi til rapporten tilføje det udarbejdede funktionsmiddeltræ samt vi fik gjort vores morfologiskema færdigt. Billede af funktionsmiddeltræ Det sidste vi kiggede på vedrørende rapporten, var at begynde at beskrive den forlangte 1-side opsummering af produktet.

I Ballerup fik vi først renset optikken i laserskæren.

IMG_8197IMG_8198

Så var vi nødt til at lave forsøg, så vi var sikre på, at laserstrålen ville skære igennem materialet, så vi ikke spildte vores gode plader. dette krævede adskillelige prøver.

IMG_8200IMG_8201

Da vi endelig havde fundet den rigtige indstilling på laserstrålen, så skar vi i vores rigtige plader. Halvdelen af udskæringerne blev gode, men resten af halvdelen blev ikke skåret igennem, så vi måtte brække, hamre og file dem til. Desuden havde vi tapet alle pladerne til, så der ikke kom grimme brændemærker i pladerne.

IMG_8202IMG_8199

Vi fik bukket pladerne med nænsomhed. Skallen blev rigtig god, og midterpladen, som vi havde lavet 5 mm bredere hele vejen rundt blev filet til på en filemaskine, og endte med også at passe fint i skallen.

IMG_8203IMG_8204

Da vi fik bukket vækkeurets skal blev den flot bukket, men overraskende lidt for lang, så vi måtte rede skallen. det gjorde vi ved at håndfile den ene ende ned forbi hullerne og derefter bore nye huller. På den måde er det ikke synligt, at der har været andre huller.

IMG_8208IMG_8216IMG_8217

Derudover fik vi skåret ny endeplade til vækkeuret, da den anden smeltede, og nye bagplader, da de i første omgang ikke ville skære hele vejen igennem kun i de runde huller til bolten, og leget med at se, om målene passede.

IMG_8210IMG_8218

De 4 gruppemedlemmer, der havde været i Ballerup, kom ud ad aftenen tilbage til Campus i Lyngby. Her var tanken at begynde at samle pilledispenseren. For at samle pilledispeneren skulle nogle kanter files væk udover at en limpistol skulle anvendes. Da vi ikke havde adgang til værkstedet, kunne vi ikke samle dispenseren. I stedet snakkede vi om hvorledes samlingen skulle gribes an og tog den beslutning at mødes i morgen på DTU i Ballerup og dér samle dispenseren.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s