Torsdag d. 18/6

Vi startede med den negative nyhed om, at væres laserskæring havde forskubbet sig, da det kørte igennem 2. gang på grund af, at skraveringen kun kan tage 1 mm ad gangen ud af 2 mm, så vi var nødt til sætte komponenterne til pilledispencerne over igen.

IMG_8178IMG_8179

Da det nye var laserskåret, så opstod der endnu et problem – nemlig det, at der på bagsiden af alle de skårede plader, var kommet grimme, brunlige brændemærker. Disse ville vi ikke fjerne med sprit, da det i forsøg fik pladerne til at krakelere. Derfor måtte vi i gang med varmt vand og sæbe, hvor vi måtte gnubbe i lang, lang tid. Det gik lidt af, men man kan stadig se grimme plamager.

IMG_8180

Da laserskæren ikke havde skåret helt igennem ved det lille hul til dioden, så måtte den bankes ud.

IMG_8182

Da skallen skulle bukkes, fik vi nogle flotte rundinger. Men de røde hansker smittede igennem, så der blev grimmer, røde, plettede områder på den hvide model. Derudover fik vi for meget varme på, så rillerne, der kun er 1 mm tykke, smeltede indad. Derudover var længden underligt nok efter nedskæring et par mm for lang, så den ikke kunne samles ordentligt bagpå.

IMG_8183

IMG_8188IMG_8187

En god nyhed var, at pladerne passede godt indeni, og at møllen drejede lækkert.

IMG_8192IMG_8193

Vi havde lavet en fejl, hvor logoet bagpå var blevet for stort, så det skal gøres mindre til den endelige.

IMG_8190

Vi havde store problemer med at finde ud af, hvordan laserskæren i Ballerup skulle indstilles for at skravere den rigtige dybde. Denne dybde kunne komme op på 1 mm, men vi skulle bruge 2 mm, og laserskæren ville ikke skravere yderligere 1 mm oven i den 1. mm. Og laseren kunne ikke skære helt igennem, så vi kunne ikke bruge pladerne. Og den ville heller ikke skære pladerne helt igennem, hvis vi prøvede igen.

IMG_8191IMG_8196

Skabelonen til bukningen af midterpladen kunne vi heller ikke lave færdig, eftersom laserskæren ikke ville skære helt igennem.

IMG_8195IMG_8194

Derudover har vi lavet pilledispenser og vækkeur i CAD, hvor vi sørgede for, at der blev plads til alle komponenterne, og at højterne i siderne kommer til at se flotte ud i forhold til design. Der kommer et flot stålnet foran.

vække

De lydforstærkere, vi printede i går aftes, kunne godt anvendes, men syntes at være en smule små, hvorfor vi besluttede at lave disse større. Således er lydforstærkerne nu udformet så de næsten er på størrelse med siden af vækkeuret. På ydersiden af lydforstærkerne bliver placeret et fint hønsenet. Lydforstærkerne ser sådan ud og er i Creo skabt ved featuren “swept blend”. Det er ved “swept blend” vigtigt at begge geometrier, der blendes sammen, skal have samme antal af points at kunne forbinde med. Til sidst er anvendt featuren “shell”.

Featured image

I dag oplevede vi vedrørende programmeringsdelen, da vi satte strøm til vores Arduino at strømstikket kortsluttede, hvorfor vi pludselig stod uden en strømforsyning til pilledispenseren. Grunden til kortslutningen skyldtes, at en kant var blevet bøjet inde i stikhovedet, hvorfor at de to ledninger kom til at røre hinanden. I jagten på en ny adapter forsøgte vi først at benytte den, vi havde anvendt i vejrstationen, men desværre uden held, da denne ikke kunne levere strøm nok. Vha. bl.a. et amperemeter fandt vi, at denne kun kunne levere 500 mA, mens motoren behøvede mindst 1600 mA for at køre. Da vi havde været tilfredse med den tidligere strømforsyning, besluttede vi dog at finde en med 2A som denne.

IMG_20150618_140417

Dette betød selvfølgelig, at jagten blev sat ind på et 12V og 2A adapter, der kunne føde motor og Arduino i pilledispenseren. Vi tog derfor ned i Fona, Føtes, HW Hjørnet og Computer City men uden held. Vi ringede til Harald Nyborg, og endelig var der fangst, hvorfor vi kørte ud og købte adapteren. Desuden har vi fået færdiggjort lodningerne for alle de komponenter, der skal placeres forskellige steder i uret hhv. pilledispenseren. Derefter tilføjede vi isoleringstape på de nøgne tråde, for at undgå evt. uhensigtsmæssige forbindelser i kredsløbet, hvilket kunne skabes, hvis to nøgne ligninger skulle støde mod hinanden. Da dette var gjort, flyttede vi komponenter væk fra et lånt breadboard og over på et, vi har erhvervet. Heldigvis ledte transporten mellem de to breadboard ikke til nogen problemer samt de forskellige lodninger, hvorfor vi nu blot mangler at placere elektronikken, når uret og pilledispenseren er fremstillet færdigt.

IMG_20150618_150501

Advertisements

One thought on “Torsdag d. 18/6

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s