Tirsdag d. 16. juni

I dag har vi sat 3D-printet over af flere omgange, eftersom det blev forskud og derfor printede skævt, og eftersom det begyndte at løfte sig fra pladen.

IMG_8160

IMG_8161

Denne 2. gang, hvor vi prøvede at bukke midterpladen og skallen, gik det meget bedre. Det passede mere perfekt sammen, men rillerne skulle være lidt bredere, hullet mindre elipseformet, og dr skulle gøres mere plads til møllen. Vi har også indført en knap, som kommer til at sidde ved siden af dioden for neden. Denne knap skal brugeren kunne trykke på, hvis brugeren gerne vil have sine piller, men ikke har benyttet sig af alarmen på vækkeuret.

IMG_8166

IMG_8168

Vedrørende programmering har vi i dag først og fremmest løst et ”problem”, som vi sent i går aftes stødte på. Da vi havde udarbejdet dialogen ved de RF24 moduler mellem uret og pilledispenseren, oplevede vi, at når alarmen skulle spille, gjorde LCD displayet som tiltænkt, men derimod at Piezo buzzerne ikke længere spillede den valgte melodi. Det viste sig heldigvis blot at være en tastefejl som betød at vi switchede sangvalg mellem 7, 2, 3, 4 og ikke 1, 2, 3, 4. Det betød egentlig at musikfunktionen blev anvendt men at ingen melodi blev afspillet, fordi variablen sangvalg var lig 1. Som tidligere nævnt kan brugeren selv vælge mellem forskellige melodier, hvorfor at hvis variablen sangvalg var lig 2, ville vi ikke have noteret fejlen – heldigvis gjorde vi.

Featured image

Featured image

Det næste vi kiggede på i dag var at lave givpille funktionen som primært er afhængig af at få Nema 17 steppermotoren til at køre et pillerum i møllen (i pilledispenseren). Inde i koden tages højde for tandhjulenes antal af tænder, og vi udregner herigennem det nødvendige antal af steps steppermotoren skal køre for at tømme et pillehul i møllen. Som sikkerhed for eventuelle små usikkerheder, har vi yderligere udformet koden således, at motoren bevidst kører en smule for kort, og herefter fortsætter med at køre små steps, indtil en photo interrupter placeret inden i møllen giver en besked om, at motoren skal stoppe – photo interrupteren vil give beskeden, når denne registrerer en lille metalpind, som stikker ud fra møllens indervægge.

Evt. billede……………………………………………….

Da vi kørte vores Arduino kode med den tilkoblet Nema 17 steppermotor, oplevede vi, at den og det tilhørende L298N shield blev rigtige varme, selvom vi ikke kørte steppermotoren. Vi fandt ud af, at det skyldtes, at vi konstant fodrede disse to med en strømforsyning på 12V. På L298N haves en “Enable” mulighed gennem en digital pin, som vi derfor tilføjede til opsætningen. Ved få linjers kode kunne vi nu blot aktiverer strømforsyningen gennem digital pin 8 og derfor motoren, når motoren skulle bruges.

Som noget af det sidste forsøgte vi at tilkoble ovennævnte photo interrupter til vores Arduino, men selv om vi i det tidligere projekt omkring vejrstationen, har anvendt samme komponent, voldte det os problemer. Vi er rimelig sikre på at opsætningen er korrekt, så vi tror muligvis at photo interrupteren er ødelagt. I morgen vil der være mulighed for at afprøve en nyindkøbt photo interrupter, hvorfor vi regner med at vi for tilkoblet photo interrupteren til arduinoen i morgen. Hermed kan programmeringen kaldes for: ”DONE!”

Det sidste vi kiggede på for programmeringsdelen, var hvilke komponenter der ikke kan sidde i Arduinonens breadboard, fordi de skal anvendes forskellige steder i produktet. Disse nedenstående komponenter er nødt til at være uafhængige af breadboardet;

  • LCD display
  • De to Piezze buzzers
  • IR-sensor
  • Photo interrupter
  • Switch til deponering af piller, hvis alarmen ikke er sat

Vi overvejede hvorledes disse wires korrekt, så vi i morgen eftermiddag forhåbentlig har fået f.eks. IR-sensoren til at være uafhængig af breadboardet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s