Mandag d. 15. juni

Mekanik

I dag bankede og skar vi pladerne ud af materialet, eftersom laserskæringen ikke var gået helt igennem. Pladerne blev filet ved hakkene og limet sammen, så vi havde begge forme til at bukke midterpladen og skallen omkring. Vi fik skåret midterpladen og skallen på laserskæren og markeret, hvor de skal placeres på formene. Vi opdagede, at vi var kommet til at skære i materiale, som var 3,5 mm tykt og ikke 3 mm, så vores plader kunne ikke passe ind i rillerne på skallen. Derfor måtte vi file pladerne ned, så vi stadig kunne gennemføre forsøget og se, havd der passede, og hvad, der skulle laves om.

IMG_8144

IMG_8145

Vi gik igang med at bukke midterpladen og skallen omkring vores forme ved at varme med en varmepistol og køle med en luftkompressor. Det var meget varmt at arbejde med, selvom vi havde handsker på og indimellem et viskestykke. Maste vi med bagsiden af handskerne, gav det grimme mønstre i overfladen, så det skal vi undgå til den endelige. Og for at den endelige heller ikke skal få grimmeriller i overfladen, filede vi formen til.

IMG_8146

Til vores store overraskelse, så passede skallen ikke med at samme hinanden på bagsiden. Dette skyldes ikke, at vi havde udregnet forkerte bukketillæg, men at materialet bliver strukket længere ved opvarmning. Der var også gået noget galt med filerne, da vi satte laserskæringen over, så afstanden til rillen i skallen ved midten ikke var kommet ordentlig med, så det er vi opmærksomme på til næste gang. Og afstanden i midten var under opvarmning blevet mindre, så vi skal være bedre til at holde overdelen og underdelen fra hinanden.

IMG_20150615_093406

 IMG_8148

IMG_8150

IMG_8152

3D-printeren forskubbede sig 3 gange, hvor vi hver gang var nødt til at sætte et nyt print over. Dette var en fejl ved maskinen.

IMG_8153

IMG_8154

Vi har været inde og ændre i parterne efter, at vi var blevet klogere. På skallen har vi gjort hullet i midten til en lodret elipse, så det i sidste ende vil ende med at være en cirkel, eftersom hullen i midten efter bukning var blevet til en vandret elipse. Dermed var der heller ikke plads til dioden, så vi rykkede hullet fra overdelen ned til  underdelen.

IMG_8155

Billede af den nye skal.

På skallen har vi yderligere gjort rillerne fra 3 mm til 3,5 mm, så pladerne har en chance for at passe. Vi gjorde også enderne på det rektangulære hul i midten breddere, så midterpladen bedre kan holdes tilbage.

Derudover har vi på skallen ændret stikudgange til rektangulær, så det kommer til at ligne en rigtig stikudgang, hvor et stik kan puttes i. Og vi har gjort længden af skallen kortere, så det passe med, den bliver længere ved opvarmning. På midterpladen har vi ændret formen, så den passer bedre i rillerne og ændret målene på hullet til IR-sensoren.

Billede af midterplade.

Programmering

I dag fandt vi en løsning på hvordan vi kunne undgå at have to strømforsyninger til dispenseren. Vi havde indkøbt en strømforsyning til Arduinoen på 12V, men da motoren også bruger 12V kan denne ikke køres direkte fra Arduinoen som maksimalt kan levere 5V. Idet begge kræver en strømforsyning på 12V var det muligt at splitte ledningen op og udfolde ledningen som to strømforsyninger, så både motor og Arduino kobles til samme strømforsyning.
111 333 222

Dette var ikke kun et æstetisk valg men også for at undgå at skulle tilkoble dispenseren med to stik, samt at sikre en nem montering for de kommende brugere af vores produkt.

Vi har endvidere i dag på programmeringsfronten arbejdet med kommunikationen mellem dispenseren og vækkeruret. I den forbindelse ønskede vi at udvikle to algoritmer til afvikling af handshakingprocessen, og for at minimere antallet af fejl ville vi i størst muligt omfang undgå brugen af timeouts. Baseret på gårdsdagens udkast til et flowchart lavede vi følgende:

Flowchart2

Da vi fra et effektiviseringsmæssigt perspektiv ville afvikle kommunikationen via switch/case-statements, fandt vi det mere logisk at planlægge koden med et state machine-diagram:

state machine

Bemærk, at der for begge diagrammers tilfælde eksisterer to state, hvori der lyttes efter data – disse er naturligvis ændret, så der kun lyttes efter data i ét state for hvert apparat.

Da vi først testede de to radiosendere/-modtagere viste det sig, at det ene var defekt, men vi fandt snart et andet, så vi kunne teste viste state machine. Herigennem oplevede vi flere utilsigtede hændelser, som viste sig at have grund i, at radiomodulerne ikke kunne modtage data uden at dette blev kombineret med et kort delay. Slutteligt fungerede kommunikationen dog gnidningsfrit, se nedenstående video.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s