Fredag d. 12. juni

Mekanik

I dag har vi lavet tegningerne til laserskæring helt færdige, hvorefter vi gik igang med at modellere vækkeuret i CAD. Vi havde klargjort, at der skulle stifter til at holde de indvendige plader i pilledispenseren sammen og med den korrekte afstand mellem hinanden, så det bliver nemmere at samle i sidste ende. Stiferne holder nogle plader sammen, så de kan puttes ind i dispenseren som en samle enhed og ikke af flere omgange. Disse stifter fik vi savet med en nedstryger og filet til i enderne.

Vi havde i gruppe diskuteret hvilken farve vi synes passede bedst til pilledispenseren. Vi var kommet frem til farven hvid, for at opnå et klinisk udseende. Eftersom der ikke var flere hvide 3 mm akrylplader tilbage i Skylab og prisen er kr. 250,- for at bestille disse hjem, lavede vi et forsøg med at spraymale gennemsigtig akryl med hvid spraymaling. Dette viste sig muligt – vi overvejede i denne forbindelse evt. at sandblæse akrylpladen først så malingen nemmere vil kunne trænge ned i den nye ujævne overflade frem for den glatte overflade.

Da der var lang kø til laserskæreren og vi var kommet til en fase, hvor vi skulle laserskære for at komme videre, tog vi til DTU Ballerup, hvor de ligeledes har tilgængelige laserskærere. Laserskæreren var koblet op til et andet program end Colordraw, så det krævede en tilvænning. Modsat den vi kendte i skylab opstod der for os problemer, da visse flader skulle skraveres. Vi lærte at markere de felter – f.eks. hvor der skal være riller eller ting der skal stikke op – der skulle skraveres, ved automatisk at fjerne linjer omkring felterne. Desuden kunne man ikke sætte, hvor dyb skraveringen skulle være, så vi måtte køre det af flere omgange, men skraveringen blev alligevel ujævn, så vi besluttede at det endelige design skal skæres og skraveres i Skylab. I sidste ende fik vi dog skåret stort set det hele, så på mandag satser vi på at vi kan samle det hele og se, om det virker efter hensigten. Da vi kom tilbage på DTU limede vi skabelonen til bukningen af den midterste plade.

I Ballerup fandt vi ud af at de har et lager af akrylplader, og vi fik lavet en aftale om at bytte vores gennemsigtige plader for 3 hvide akrylplader i 3 mm, så vi undgår at skulle spraymale de gennemsigtige plader. Disse gemmer vi derfor til den endelige laserskæring.

IMG_8129 IMG_8130

Programmering

I dag prøvede vi fortsat at få vores indkøbte Arduino Nano til at virke, dette vise sig at være en større udfordring end forventet. Det viser sig, at de nødvendige FTDI-drivere ikke er helt trivielle at installere i Windows 8, hvorfor vi undervejs så os nødsaget til at konsultere en hjælpelærer. Han måtte imidlertid også efter længere tid give fortabt, men da han havde et Linux-baseret styresystem kunne vi få bekræftet, at det ikke var Nanoen, der var fejl på.

Det lykkedes efter møje og besvær at få de nødvendige drivere installeret, men grundet flere fejlmeddelelser var gentagne geninstallationer nødvendige. Ligemeget hjalp det dog i sidste ende, hvorfor vi ud på eftermiddagen besluttede at benytte en Uno i stedet. Denne virkede som håbet efter hensigten, og det var nu muligt at komme i gang med at programmere og teste vores indkøbte bluetoothmodul og IR-sensorer.

Da vi skulle sætte Bluetooth modulet til, opdagede vi, at der var pladsproblemer omkring de digitale pins, og at vi muligvis ikke ville have nok pins, der kunne simulere analogt output. For at løse dette ændrede vi opsætningen af vores display. Efter nogen tid fik vi frigivet de ønskede pins, så der var plads nok til alt det, som skulle tilsluttes Arduinoen i vores vækkeur. Dermed er vækkeurets elektroniske opbygning omsider færdig.

Vækkeuret endelige elektroniske opbygning

Yderligere opdagede vi under opsætning af Bluetooth, at vi var i mangel på hunstik… Da mekanikgruppen allerede var Ballerup hørte, tog de derfor over til deres Komponentshop, men der havde de desværre ingen hunstik – derfor tænkte de alternativt og fandt i stedet ledere, som i stedet kunne anvendes. De skaffede også trykknapper, hvis det senere viser sig at blive nødvendigt at flytte knapperne på vækkeuret fremad.

IMG_8132

Det skulle vise sig at være relativt simpelt at få Bluetoothmodulerne til at virke, og komponenternes indbyggede antenner fungerede rigtig godt, da vi testede disses rækkevidde i Skylab. Først, når det ene flyttes uden for, mistes forbindelsen, men i forbindelse med vores produkt vil dette ikke være et problem. Vi har arbejdet lidt på den konceptuelle kommunikation mellem de to artefakter og har lavet nedenfor viste udkast.

f
Grundlæggende flowchart for bluetoothkommunikation

Desværre tager den her viste opbygningen ikke højde for, at de to enheder kan miste forbindelse med hinanden for en kort stund mens alarmen ringer, hvormed dispenseren vil give dagens pille og holde op med at sende data, mens vækkeuret fortsat vil ringe. Ovenstående er således kun et udkast til den grundlæggende opbygning.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s