Torsdag d. 11. juni

Mekanik

I dag har vi fortsat arbejdet i CAD, og har nu fået alting til at passe sammen. Vi har gjort nogle nye tiltag som f.eks. at implementere en photo interrupter i midten af møllen på den overliggende plade, så den kan tjekke, om møllen står rigtigt i forhold til hullet (hvor pillerne bliver deponeret). Det er en fordel, at delene i produktet har flere funktioner som eksempelvis denne plade, som både holde photo interrupteren, sørger for, at brugeren ikke kan putte piller i det gennemgående hul, så de bare vil falde ud, og at møllen ikke kan tages op, men ligger stabilt. BILLEDE AF photointerrupter eller billede af bolt-møtrik Endvidere har vi lavet et bolt- og møtriksystem til at samle skallen og valgt at tilføje magneter til at fastholde låget, så pillerne ikke ryger ud, hvis dispenseren vælter. Grunden til, at vi vælger at samle skallen ved et bolt- og møtriksystem skal findes i, at vi gerne vil have muligheden for at kunne skille produktet af, hvilket ikke vil have været muligt eller på samme måde tilgængeligt, hvis skallen var blevet limet sammen. Tandhjulene var en udfordring at få til at passe nøjagtigt – hvilket er vigtigt – men er også kommet på plads, og der er gjort plads til diverse ledninger heriblandt; strømstikket til Arduinon, som går ud gennem skallen, men ligeledes ledninger mellem de forskellige indre komponenter f.eks. photo interrupteren. Derudover har vi modelleret og klargjort skabelonen til at bukke skallen og midterpladen, så vi i morgen kan gå i gang med laserskæring. Idéen er at komme i gang med fremstillingerne af de forskellige parter så hurtigt som muligt, da de fysiske parter nogle gange kan opføre sig anderledes end forventet, hvorfor ændringer ikke bliver en umulighed pga. tidsmangel. Vi har dog gjort os mange overvejelser og krydser fingre for, at parterne sidder lige i skabet første gang! 🙂

2.2

IMG_8128

Programmering

I dag har programmeringsholdet tilføjet muligheden for at kunne slå alarmen til eller fra uden at skulle gå ind i menuen ”Set alarm”. Det gjorde vi ved at implementere en ekstra knap, som kun bruges til at ændre på variablen AlarmIsSet, der bestemmer hvorvidt alarmen er slået til eller fra. I denne forbindelse besluttede vi altså hvor mange knapper det endelig vækkeur har og i hvilken rækkefølge knapperne skal sættes. Vi valgte altså i sidste ende at gå med fire knapper, der placeres således:
Featured image

Vi besluttede for brugerens skyld at implementere et klokkesymbol, som vises, når alarmen er slået til, og som har en streg over, når alarmen ikke er, ligesom vi ved aktiveret alarm viser dennes indstillede tid på displayet ved siden af uret. Da det benyttede display imidlertid ikke har lige distribuering af pixels, men er inddelt i felter for forskellige bogstaver, var vores muligheder for at tegne egne symboler stærkt begrænset, omend det endelige symbol er tydeligt at aflæse.

Klokkesymbolet
Klokkesymbolet

Det havde i gruppen været diskuteret hvorvidt at melodien skulle afspilles, når brugeren inde i ”Choose melody” skulle vælge hvilken melodi han/hun ønskede at blive vækket af. Vi valgte efter selv at have afprøvet begge dele at droppe at kunne høre sangen imens der vælges. Til sidst rettede vi lidt tekstplacering på LCD displayet så vi kom frem til hvad vi synes er et præsentabelt og nemt forståeligt menu-design. Og så var vækkeurets menu færdig! Herefter ryddede vi op i koden og gjorde den overskuelig, den blev kommenteret færdig. En god nyhed var, at vi i dag modtog de komponenter vi havde bestilt hjem, så vi kunne gå i gang med at få vækkeuret til at snakke med IR-sensoren via bluetooth og to Arduinos. Desværre skulle det vise sig, at Nanoen ikke var nær så let at få til at fungere som Unoen. Dette viste sig at være et Windows 8-relateret driverproblem, som vi efter en række forsøg besluttede at lægge fra os. I morgen vil vi undersøge problemet nærmere og forhåbentlig finde en løsning.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s