Onsdag d. 10. juni

Mekanik

I dag har vi bygget stort set hele pilledispenseren i CAD, og vi har hermed fået afklaret alle mål, og føler os derfor sikre på, at alle komponenter kan være der. Der er kommet nye tiltag til pilledispenseren, f.eks. gik vi fra en akse i midten af møllen, der skulle holde tandhjulet, som skulle støde på motorens tandhjul, til, at møllens indre cirkel fortsætter og kan printes som tandhjul for enden – det, at designe et nyt produkt er en iterativ proces, hvor løbende ændringer konstant foretages. Det er som hovedregel godt at få foretaget disse nye tiltag tidligt i processen fremfor senere i processen, og vi har derfor været fokuseret på finde den mest simple, men ligeledes den smarteste løsning. Vi fik gennemtænkt produktet og eksempelvis tilført lukning under håndtaget i toppladerne og lavet en bane til pillerne, så der ikke kommer snavs eller piller ned til mekanikken. Vi fik også lavet en løsning til, at man ikke kan putte piller i det ”8. hul”; altså hullet, der deponerer pillerne, så de ikke bare ryger igennem. Dermed kan brugeren nu kun putte piller i til de næste 7 dage, som det skal være.

IMG_8120

IMG_8123

Programmering

På arduinosiden har vi i dag udformet menuen, der giver brugeren mulighed for at sætte alarmen og vælge, hvilken af de forskellige melodier han/hun ønsker at vækkes af. Vi har i denne forbindelse komponeret to nye melodier, da vi godt ville give brugeren muligheden for at vælge mellem flere end blot to melodier. Vi har fået vækkeuret til at ringe, når tiden passer med den satte alarm. Dette har vi udformet ved at gemme nogle variabler med navnene alarmTime hhv. alarmMinut og sammenlignet disse ved en if-statement med værdierne RTC modulet returnerer. Vi ønsker ikke, at alarmen skal ringe medmindre denne er aktiveret, hvorfor vi har lavet en ekstra variabel AlarmIsSet, som varierer mellem True eller false afhængig af om alarmen er blevet aktiveret eller deaktiveret. Denne variable tages der selvfølgelig også forbehold for i den førnævnte if-statement. Omkring afspilning af melodierne fandt vi yderelige ud af at for at spille den valgte melodi og samtidig vise klokken på vækkeuret, var vi nødt til at lave en for-løkke, hvor der spilles en tone og så herefter opdaterer uret – ellers vil hele sangen afspilles færdigt før uret blev opdateret. Det ville være det modsatte af, hvad vi ønsker.

I indstillingen af alarm i menuen “set alarm” har vi lavet den udformning at et ciffer indstilles ad gangen. Vi betragtede at dette var hurtigere end at brugeren i stedet skulle indstille timetallet og minuttallet. At et ciffer indstilles ad gangen betyder at hvis alarmen er sat til f.eks.17:00 og du ønsker 23:00, så er det vigtigt at det andet ciffer er afhængig af det første ciffer således at brugeren ikke kan indstille vækkeuret til 27:00. Vi lavede den løsning, at hvis det andet ciffer var større end 3 og det første ciffer blev indstillet til 2, så skulle det andet ciffer automatisk ændres til 0.

Selve vækkeuret er derfor nu næsten færdigt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s