Tirsdag d. 9. juni

I dag har vi hovedsageligt arbejdet i en 3 mands mekanikgruppe og en 3 mands programmeringsgruppe.

Mekanik

I mekanikgruppen har vi diskuteret, hvordan produktet skal produceres. Følgende valgmuligheder har vi for produktet:

– Bukket træ via rillemønster

– Bukket akryl via opvarmning

– 3D-printes

– Bukket metal via bukker

Vi fravalgte træ, da vi mener at det er uhygiejnisk på et badeværelse eller i et køkken, da fugt og snavs kan komme ind i rillerne, og da der kan komme grimme pletter på. 3D-printning har vi fravalgt, da det tager lang tid at printe de store emner, og da materialet kan give sig. Vi fravalgte ligeledes metal, eftersom vi gennem forsøg fandt ud af, at det var muligt at bukke akryl med en varmepistol. Med dette udgangspunkt arbejdede vi videre i CAD med tanke på laserskæring, idet vi fremstillede skabeloner til at bukke akrylen omkring. Vi opdagede at disse skal specificeres mere til end først antaget, så akrylen ikke kan rykke sig og blive skæv. Endvidere har vi fået styr på alle komponenternes mål, og beregnet, hvordan de muligvis skal placeres for at kunne være i vores konstruktion. Her har vi også kommet på en metode til fastgørelse af vandrette plader til “huset”. Dette gøres ved hjælp af hak, der skal gå ind i riller. Vi har ændret på tankegangen om, at motoren skal være i midten af møllen, eftersom vi ikke ønsker en høj overdel, så pilledispenseren kommer til at ligne en kaffemaskine. Som udgangspunkt ønskes det at dispenseren har samme højde for oven og for neden. Derfor sættes motoren i bagerste højre side, som via tandhjul får møllen til at dreje rundt.

IMG_8113

IMG_8114

IMG_8115

IMG_8118

Programmering

Gennem dagen har programmeringsgruppen arbejdet med et LCD display. Vi fandt ud af, hvordan displayet tilkobles Arduinonen, og vi hentede derefter det tilhørende bibliotek ned. Da det lykkedes for os at få LCD displayet til at virke efter hensigten via det hentede bibliotek, fik vi som det allerførste displayet til at skrive ”Hello World” for at få en forståelse af sammenhængen mellem komponent og kode. Herefter påbegyndte vi programmeringen til vækkeuret. Et RTC-modul blev tilkoblet Arduinonen, og klokken blev indstillet. Vi printede klokken til displayet og startede dernæst på menuen, som vi byggede op ved et switch statement afhængig af variablen button – altså hvilken knap, der blev aktiveret.

FullSizeRenderFullSizeRender-2

Dernæst eksperimenterede vi med forskellige melodier til vores vækkeur med en Piezo buzzer. Indtil videre har vi komponeret to melodier: I Østen Stiger Solen Op og James Bond-temaet. Hensigten med at lave flere alarmtoner var, at det skulle være muligt for brugeren af vores vækkeur selv at vælge mellem de forskellige melodier. Menuen til valg af melodi blev lavet færdig.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s